Salomon S-Lab Sense Visor – mini anmeldelse

Gennem foråret har jeg løbet en del med Salomon S-Lab Sense Visor, det er jo almindelig kendt at hvis der ikke står S-Lab på dimsen er det ikke traiiiiil, eller noget. Jeg har brugt den i godt vejr alene, og i ruskevejr med en buff under, så den er blevet afprøvet under de fleste forhold.

Salomon S-Lab Sense Visor – den eneste solskærm som rent faktisk forhindrer sveden i at trille ned og fedte mine solbriller ind.
Salomon S-Lab Sense Visor – den eneste solskærm som rent faktisk forhindrer sveden i at trille ned og fedte mine solbriller ind.

Svendeprøven var Copenhagen Ultramarathon 50K med forårstemperaturer, sol og nærmest ingen vind – forhold som normalt sikrer at solbriller for mit vedkommende er sjasket til i sved efter max en times løb.

Ifølge Salomons hjemmeside er solskærmen designet med 3 nøgleparametre for øje:

– moisture management
Opgaven løses til UG+ på den helt gamle skala idet jeg for første gang har kunnet løbe 4 timer uden at solbrillerne var sovset ind i saltpletter og solcreme. Medvirkende hertil er klart det ekstra svedbånd som sidder under skyggen og selve konstruktionen som er åben og med et stort overflade areal som giver høj fordampning.

– lightweight'nuff said, vægten kan der ikke klages på! 14 gram på min vægt.

’nuff said, vægten kan der ikke klages på!


– packability
Solskærmen kan pakkes ned i gel lommen på en UD SJ Ultra vest uden problemer.

Solskærmen kan pakkes ned i gel lommen på en UD SJ Ultra vest uden problemer.


Summasummarum har Salomon leveret 100% af det de lover på indpakningen, spørgsmålet er om det så er nok til at S-Lab Sense Visor er den perfekte løsning. Personligt mener jeg at den når omkring 75% af vejen, med nogle få tilretninger kan den blive det perfekte produkt til mine behov:

– justerbarhed
Selvom det kommer til at koste lidt på vægten så kunne jeg godt tænke mig at størrelsen kunne justeres udover de to muligheder ved køb S/M og L/XL. Materialet er meget fleksibelt, men en lille velcro justering ville ikke skade.

– lysrefleksion fra skyggens underside
Skyggen er meget tynd hvilket i høj grad bidrager positivt til de fantastiske egenskaber på moisture management – desværre betyder det også at der kommer temmelig meget sollys igennem. Samtidig er undersiden i samme lækre hvide farve som resten af solskærmen hvilket betyder at reflekteret lys fra underlaget forstærkes og reflekteres ind i øjnene. Her ville jeg rigtig gerne se et mat gråt materiale istedet.

– stivhed i skyggen
Når vinden blæser er man oftest bedre tjent med en solskærm med en lidt stivere skygge i det den meget fleksible skygge deformeres og “flapper” rundt hvilket godt kan være en kende irriterende i længden. Her kunne Salomon XR Visor II som stadig har foldbar skygge være et godt bud. Den vejer dog astronomiske 36 gram til sammenligning, uhørt! 😉

Fra Copenhagen Ultramarathon 50K med næsten igen vind.
Fra Copenhagen Ultramarathon 50K med næsten igen vind. Foto: David Brandt.

Begge visors er en fast del af min værktøjskasse og vil fortsat være det. S-Lab Sense Visor når som beskrevet ovenfor 75% af vejen, og jeg ser frem til at se hvad Salomon finder på til version II.

Produkterne kan iøvrigt anskaffes i Salomon Store DK hvor Moses og hans crew leverer top vejledning. Huserer man på den jyske side af Storebælt siger jungletrommerne at Karl hos Runners High også har den på hylden.

3 tanker om “Salomon S-Lab Sense Visor – mini anmeldelse”

  1. Hej Knut
    Det er en fin lille anmeldelse af Salomon S-Lab Sense solskærm. Vi introducerer nu også en visor i programmet og jeg vil høre om du ville hjælpe mig ved at give lidt feed back på den?
    Vh. Kristian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *